ПРОИЗВОДСТВО И РЕМОНТ НА ХИДРАВЛИЧНИ ЦИЛИНДРИ

ХОРИЗОНТАЛНО ХОНИНГОВАНЕ НА ТРЪБИ H8

ИЗРАБОТКА НА ДЕТАЙЛИ ОТ ЧЕРНИ И ЦВЕТНИ МЕТАЛИ ЗА ХИДРАВЛИКА

Производство и ремонт на хидравлични цилиндри

Хидравличните цилиндри играят неизменна и основна роля в създаването и функционирането на съвременните машини. Те са техният „линеен“ задвижващ механизъм . Операцията, която изпълняват е да преместват товари или механизми навътре/навън или нагоре/надолу.

Също така има цилиндри, които могат да изпълняват ролята на амортисьори , хидравлични усилватели в кормилни механизми и актуатори и др. За задвижване се използват основно масло и сгъстен въздух, но има и специални приложения, при които задвижващата течност може да бъде разтвори на вода и други.

Хидравлични цилиндри се използват във всички индустрии – автомобилостроенето, машиностроенето, корабостроенето, минната индустрия и много други , като наши клиенти са дори и фирми в развлекателната индустрия.

Основните елементи на хидравличните цилиндри са:

– тръба                                      – затвор                          – долен захват

– бутален прът                        – бутало                         – горен захват

Основните параметри, с които се определят цилиндрите са:

– функцията, която изпълнява

– работен флуид и налягане

– диаметър на тръбата и буталния път

– минимален габаритен размер и работен ход на цилиндъра

Всички хидравлични цилиндри, получени за ремонт, се разглобяват, а компонентите им се почистват и проверяват. Тръбата и буталният прът се измерват за правота и износване. Каналите за уплътнители се почистват, след което се произвеждат уплътнители по размерите, достигнати след първичните операции. При необходимост се подменят бутални пръти, тръби, изработват се нови бутала и затвори. В голяма част от случаите се препоръчва хонинговане на тръбата, за да се постигне максимална гладкост, което гарантира продължителността на работа на съответния цилиндър.

Когато се нуждаете от ремонт на хидравлични цилиндри, има смисъл да разчитате на компания с опит във висококачествени ремонти, надеждно обслужване и ефективни решения.

Основните предимства на ХИДРОМАРК  са наличието на съвременни машини за демонтаж, монтаж, тестване, хонинговане, струговане, фрезоване и заваряване.

Всички уплътнители се изработват за конкретния цилиндър като се подбира най-подходящият профил с необходими допуски за уплътняване. За производството им влагаме висококачествени материали, разработени и произведени в Австрия. 

Не сме зависими от доставки на материали или външни услуги, което прави възможността за извършване на изключително качествени услуги в максимално кратки срокове. 

Всички ремонти са тествани на хидравличен стенд за изпитване, с което гарантираме качеството на ремонта.

Хоризонтално хонинговане на тръби H8

Хоризонталното хонинговане е процес, при който чрез възвратно постъпателно движение едновременно с въртене на абразивна глава се постига уголемяване на размера на тръба до постигане на точен размер и гладкост. 

ХИДРОМАРК разполага с една от най-съвременните машини, създадена за широк спектър от приложения, размери и дължини. Проектирана с уникална система, която посредством модерен софтуер командва  хода, подаването на абразивните камъни, автоматично коригира усилието до постигане на зададените размери и гладкост. 

Минималният размер за хонинговане е 50 мм., а максималният 600 мм.

Дължина на тръбата до 8000 мм.

Сроковете се минимални: от няколко часа до няколко дни, в зависимост от заявката.

Каквото и да е заданието Ви, от ремонт на дефектирал хидравличен цилиндър с надрана тръба, през изработка на тръби с нестандартни размери и прецизно гладка повърхност, до компоненти за самолетостроенето, ХИДРОМАРК гарантира високоефективна и качествена услуга в хонинговането на тръби, благодарение на модерната технология и качествени материали, с които оперира.

Изработка на детайли от черни и цветни метали за хидравлика