EN 14420-7

Европейският стандарт EN 14420-7 е одобрен от CEN през септември 2004 г. и е приложен към куплунзите cam & groove, произведени по американската „военна спецификация“ MIL-C-27487 / A-A-59326A. Този американски стандарт не се прилага за страната на свързване, а само за страната на куплунга .

N.B .: Европейският стандарт EN 14420-7 заменя DIN 2828, но не заменя MIL-C-27487 и Federal Mil A-A-59326A

Приложение

Куплунзите cam & groove се използват за връзки маркуч-маркуч или маркуч към тръба / колектор за прехвърляне на течности или за насипни продукти.

DIN 2828

Съединителите, произведени по DIN 2828, са взаимозаменяеми с тези, произведени по оригиналния MIL-C-27487 стандарт, но се различават по отношение на конструкцията на опашката на маркуча, резбата, номера на детайла и т.н. Към външните части с резба е добавено плоско уплътнение, добавен е гладък шланг за маркуч, отговарящ на EN14420-3 / DIN 2817, за монтаж с алуминиева двучелюстна скоба.

Ограничения

Маркучите с по-големи зъбци не са предназначени за сглобяване с накрайник или втулка. Ако ги смените, може да се получи повреда на маркуча. По-големите назъбвания на дръжката ще се врязват във вътрешната стена на маркуча, което ще доведе до изтичане или трайна повреда на маркуча.

N.B.: Куплунците cam & groove никога не трябва да се използват за пара или сгъстен въздух.

Експлоатация

 

Свързване

 1. Отворете съединителя, като дръпнете назад заключващия лост над дръжките на зъбеза, като същевременно ги въртите около тялото на куплунга.
 2. Поставете адаптера в куплунга
 3. Затворете куплунга, като завъртите дръжката към тялото на съединителя. Заключването става, когато дръжките са затворени. Съединителят е правилно затворен, когато блокиращите лостове на двата модула на дръжките са изравнени. За допълнителна сигурност поставете предпазна скоба през отворите над дръжките. Линейното налягане, което движи съединителя и адаптера независимо, увеличава натиска върху челото, осигурявайки по-добро заключване. При номадските условия не е необходимо локално безопасност, но се препоръчва. Адаптерът и съединителят са проектирани да минимизират турбуленцията на течността и износването от сухи продукти, когато са свързани.

 

Изключване

 1. Уверете се, че преди да изключите, куплунгът не е под налягане
 2.  Отворете съединителя, като издърпате заключващия лост над дръжките, като същевременно ги въртите около тялото на съединителя.
 3. Извадете адаптера от съединителя.
 4. Затворете съединителя, като завъртите дръжките към тялото на съединителя. Заключването на куплунга, когато не се използва, ще го предпази от случайни повреди.
Куплунг cam&groove
Куплунг Cam_groove
Куплунг Cam_groove
Куплунг Cam & groove

Характеристики

 1. Триъгълните дръжки, щифт, пръстен и предпазен щифт от неръждаема стомана са стандартни за всички версии на материалите. Дръжките се произвеждат чрез отливане.
 2. Отвори за безопасно поставяне на щифта
 3. Ухо за заземяване
 4. Подсилена част на куплунга за повишена механична укост
 5. Дълга ос за посавяне на макуча, за сигурна фиксация
 6. Маркирано с тип Cam&groove
 7. Отбелязан диаметър
 8. Маркер на стандарт на съответствие: MS (военна спецификация) или DIN / EN
 9. Маркер на материал на изработка неръждаема стомана, месинг, бронз, алуминий, полипропилен
 10. Уплътненията се предлагат в NBR (стандартно), EPDM (стандартно за полипропилен), PTFE, CSM, FPM, FEP / силикон, PTFE / EPDM и PTFE / FPM
 11. Предпазните куплунзи се предлагат с предпазно тяло моноблок
 12. Застраховка на куплунга

Работно налягане

Cam&groove_Pressure

Температурен диапазон

Показаното по-горе работно налягане е зависимо от околната температура чрез използване на еластомерни уплътнения. По-високите температури и / или PTFE уплътненията ще намалят налягането в съединието. В случая на полипропилен, максималната работна температура е 70 ° C / 160 ° F, при която показаното по-горе работно налягане трябва да бъде намалено с 40%.
Маркучът, куплунгът, уплътнението и методът на монтаж трябва да бъде избран в зависимост от желаното приложение и температурния диапазон.

Сглобяване

 1. Червячни задвижващи скоби
 2. Скоба алуминева двучелюстна
 3. Заваряване: челно заваряване и заваряване на муфа

Материал

Куплунг

Неръждаема стомана: AISI 316 – EN T.4401
Месинг: C85700
Бронз: C84400
Алуминий: 380
Полипропилен: Полипропиленовите cam & groove куплунзи съдържат 25-30% армирани фибростъкла

 

Материал на изработка и размери

Материал на изработка Cam&groove
Уплътнения
Стандартно уплътнение

 

Стандартното уплътнение на куплунгът cam & groove се състои от стандартно квадратно сечение, налично в:
NBR – Без силикон (стандарт за всички материали, с изключение на полипропилен)
EPDM (стандарт за материал полипропилен)
FPM
CSM

Затворено уплътнение
Cam & groove VLXPSG затворените уплътнения са предназначени за екстремни химически приложения. Тези уплътнения комбинират най-добрите свойства на два различни материала; зададеното налягане на гумената силиконова сърцевина и химическата устойчивост, осигурена от FEP капсулирането.
Cam & groove затворените уплътнения издържат на температура -60°C / -76°F up to 204”C / 399”F.

Closed_seal_bg

Съставно уплътнение
Уплътнението се състои от PTFE външна обвивка с U-сечение и EPDM сърцевина с квадратно сечение. Конструктивният метод, използван за уплътнението, осигурява отлични компресионни свойства. PTFE обвивката позволява на уплътнението да издържа на температури до 200 ° C / 382 ° F.

Open_envelope_seal_bg

Уплътнение със затворена външна обвивка
Затвореното уплътнение премахва контакта между химикалите и сърцевината на уплътнението. Напълно затворената PTFE обвивка капсулира FPM. Максималната температура за този уплътнение е 200 ° C / 392 ° F

closed_envelope_seal_

Уплътнение с резба
Компонентите за съединител с адаптер, отговарящи на стандартите EN 14420-7 / DIN 2828, съдържат уплътнение с резба. Съединителите за cam & groove с вътрешни резби се уплътняват чрез завинтване на мъжка резба BSPT / BSP до уплътнението на резбата. Резбовите уплътнения се предлагат в: PTFE – PU

thread_seal_bg-min

Cam_groove_Table_couplings

Размери

 

Алуминий

Размери Алуминий
Размери Алуминий

Неръждаема стомана

Размери Неръждаема стомана
Размери Неръждаема стомана

Полипропилен

Размери Полипропилен
Размери Полипропилен

Месинг

Размери Месинг